Kristuspäivä haastaa arjen rukoukseen

Kristuspäivä 2017 kutsuu kristittyjä kaikista kirkkokunnista, herätysliikkeistä ja kristillisistä järjestöistä rukoilemaan yhdessä Suomen ja kaikkien tässä maassa asuvien puolesta.

Matti Nurmela Miehikkälän helluntaiseurakunnasta koordinoi eteläisen Kymenlaakson bussiretkeä Turkuun. Tavoitteena on 100 lähtijää Miehikkälän, Virolahden, Haminan, Kotkan, Karhulan ja Inkeroisten alueelta.

Pikainen ilmoittautuminen kannattaa

 

Kun ilmoittaudut 15.10 mennessä, saamme ryhmälipun Turkuhalliin 9,50 € / henkilö. Ilmoittautua voit seuraavasti:

 • Miehikkälän kappeliseurakunta ja Virolahden kappeliseurakunta palvelutoimistojen aukioloaikoina
 • Miehikkälän helluntaiseurakunta: tilaisuuksien aikana tai

  Matti Nurmela, matti.nurmela[ät]sahkoistuspalvelu.inet.fi, p. 0400-555318

  Listoja löytyy myös Haminan helluntaiseurakunnasta, Haminan vapaaseurakunnasta, Kotkan helluntaiseurakunnasta, Kotkan vapaaseurakunnasta, Inkeroisten helluntaiseurakunnasta ja Karhulan helluntaiseurakunnasta.

  16.10. alkaen  peruslippu 15€, eläk./opisk./työtön/nuori 12,50€.

   

   

  Bussi 1, Lähtö Haminasta klo 5.40
  Hamina linja-autoasema, vanhaa tietä Leikarille ja Amiraalille, Sutelan pikavuoropysäkki

  Bussi 2, Lähtö Pitkäkoskelta 5.00
  Pitkäkoski, Miehikkälä lunninkuoppa, Virojoki linja-autoasema, Karhulan linja-autoasema, Sutelan pikavuoropysäkki
  Mikäli saamme bussit täyteen, matkan hinta tällöin 30 € / henk. Ilmoittautujat saavat matkasta tarkemman tiedotteen.

Seuraavassa Hanny Nyman kertoo Kristuspäivän historiaa:

 

Kristuspäivä on Sveitsin kristittyjen lahja maailmalle, Hannu Nyman sanoo. Idean isä on Agape Sveitsin johtaja Hanspeter Nüesch, jonka johdolla Kristuspäiviä on järjestetty eri puolilla maailmaa.

Suomen ensimmäinen Kristuspäivä toteutettiin Turussa vuonna 2008.

– Ajatus Turun Kristuspäivästä syntyi, kun Hanspeter Nüesch ja opiskelijatyöntekijä Hannu Hatanpää kohtasivat. Ajatus maailman evankelioimisesta yhdisti nämä kaksi villiä näkyjen miestä, Hannu Nyman kertoo.

Turussa vaikutti siihen aikaan Turun palo -niminen nuorten ryhmä, johon kuuluivat Hatanpään lisäksi muun muassa Pasi Jaakkola, Mats Sundfors, Juho Sankamo, Kristoffer Perret ja Jaakko Pakkanen.

– Turun palo kokoontui VPK:n talolla. Ryhmällä oli vahva näky. Se teki näyttäviä tempauksia kuten Tuomiokirkon portailla järjestetty tapahtuma, jonka jälkeen marssittiin paloauton perässä kulkueena VPK-talolle.

Ajatus kaikkia suomalaisia yhdistävästä Kristuspäivästä istui ryhmän ajatteluun kuin nenä päähän. Turun palo halusi tuoda rukouksen osaksi yhteiskuntaa. Kaupungin virkamiehiltä kysyttiin aiheita, joiden puolesta he tarvitsivat rukousta.  Turun kaupungin edustaja Pekka Ruola kertoi kaupungin rukousaiheet Tuomiokirkon ennakkotapahtumassa ennen Kristuspäivää.

Rukoustapahtuma jossa rukoillaan

Kristuspäivän ajatus oli tehdä rukoustapahtuma, jossa myös rukoillaan eikä vain puhuta rukouksesta. Tavoitteena oli viedä aktiivinen rukous kaikkialle Suomeen niin, että esirukouksesta tulee jokapäiväinen osa arkea.

– Teimme Kansan Raamattuseurassa strategisen päätöksen, että Turussa opiskelijatyössämme työskentelevä Hannu Hatanpää saa keskittyä täyspäiväisesti Kristuspäivän tekemiseen ja KRS maksaa palkan. Samalla otimme Kristuspäivästä päävastuun taloudellisesti, Hannu Nyman kertoo. Hän oli tuolloin KRS:n toiminnanjohtaja.

– Sen jälkeen lähdimme haastamaan paikkakuntia mukaan Kristuspäivään. Tavoitteena oli saada jokaiselta paikkakunnalta kaksi edustajaa, toinen luterilaisesta kirkosta ja toinen jostain muusta seurakunnasta.

Hannu Nyman sanoo, että vuoden 2008 Kristuspäivä oli laajapohjaisin Suomessa koskaan toteutettu kristillinen tapahtuma.

– Eri suuntauksista tulevat kristilliset johtajat kokoontuivat lavalle rukoilemaan. Paikalla oli luterilaisten ja vapaiden suuntien lisäksi katoliset ja ortodoksit, laajin mahdollinen Suomen kristikunta.

Kristuspäivien näyttävin osa oli lippukulkue, jossa Suomen kaikkien kuntien ja kaupunkien edustajat marssivat areenalle. Mukaan tulivat myös Suomen saamelaiset ja romanit omien lippujensa alla, samoin monet maahanmuuttajaryhmät kansallisine lippuineen.

Kristuspäivän jälkeen

– Suomessa oli rukousliikkeitä jo ennen Kristuspäivää, mutta tapahtuma herätti suomalaiset laajalti ajattelemaan, että meidän on alettava kokoontua rukoilemaan Suomen puolesta, Hannu Nyman sanoo.

Evästyksenä tämän vuoden joulukuussa järjestettävän Turun Kristuspäivän tekijöille Nyman korostaa paikallisen rukousliikehdinnän tärkeyttä.

– Yhteiset suurtapahtumat ovat hienoja kokemuksia, mutta tärkeintä on herättää kristityt jokapäiväiseen rukoukseen toistensa ja paikkakuntansa asioiden puolesta. Iso visio ei kanna, jos sillä ei ole paikallista liittymiskohtaa.

Teksti: Jussi Mursula

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s