Tulossa 2017: Juhlan aika – Suomi 100 vuotta – Miehikkälä 130 vuotta

Suomalaisen messun juhlaversio Miehikkälän kirkossa 2.4. 2017 klo 16

Suomalaisen messun juhlaversio, Lasse Heikkilän sävelteos, on valmistunut juhlistamaan itsenäisen Suomen satavuotista taivalta. Teos koskettaa monin tavoin itsenäisyyden ajan historiaa ja on musiikillisesti sukua suomalaiselle kansanmusiikille. Näin ollen teos sopii erinomaisesti juhlistamaan Suomen itsenäisyyden 100 vuotta sekä perinteitä vaalivan musiikki- ja rajapitäjän Miehikkälän 130-vuotisjuhlavuotta.

Suomalainen messu toteutetaan Miehikkälässä messuorganisaation ja paikallisten toimijoiden – seurakuntien ja toteutukseen mukaan kutsuttavien yhdistyksien ja talkoovoimien – yhteistyöllä.

Puolitoista tuntia kestävä sävelteos johdattaa multimediaesityksen myötä osallistujat keskelle suomalaisen luonnon kauneutta. Arkistomateriaalin avulla siirrytään sota-aikaan ja muihin kansakuntamme historian vaiheisiin. Laulajat ja tanssijat maalaavat elävän taustan eteen musiikin ja liikkeen ilotulituksen pelimanniryhmän säestämänä.

Messu on yksi alaprojekti Kuntalaiset yhessä – Miehikkälä 130 vuotta -projektia. Projekti saa tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta sekä Sepralta.

Voit lukea lisää täältä suomalainen_1

suomalainen-messu_hankelogot

Jätä kommentti